Szépvideó | Esküvői videókészítés

Tárhely, domain (az első évben)
Szerkezet és megjelenés
Tartalomfeltöltés
Keresőoptimalizálás
Honlapkészítés árak összesen:
5.000 Ft/év
25.000 Ft
5.000 Ft
0.000 Ft
35.000 Ft
 

Sajnos minden évben van 1-2 olyan eset, amikor a honlapkészítés mérhetetlen hosszúra nyúúúúúúúúúúúlik.
Ilyenkor egy látszólag egyszerű, egyébként néhány napos munkával kényelmesen kivitelezhető munkát hetekig, hónapokig csinálunk. Sajnos ez a honlap is ilyen lett.

Igaz, maga a feladat sem volt szokványos. Egy olyan videógalériát kellett volna beüzemelni, ráadásul alacsony költségvetésből, amelyben felváltva szerepelnek SWF fájlok, flv videók, YoTube-os videók - ráadásul mindezek szépen  kategorizálva, bélyegképekkel.

Kezdetem azzal, hogy végignéztem, kipróbáltam az összes létező videólejátszó Joomla bővítményt a neten, de persze egyik sem volt elég jó, ami mindent lejátszott volna. Sőt, külön kérés volt, hogy a videókat ne lehessen teljes képernyőre tenni. Több napom elment ezzel, de végül feladtam.

Mondtam a megrendelőnek, hogy sajnos nem fog menni a honlapkészítés, mert nincs elég jó szoftver hozzá, de ő azt mondta, ne adjam fel, biztosan találni fogok megoldást, ami már elég jó lesz.

Ezután mire észbekaptam, eltelt jónéhány hét, mikor kinek, mikor mi jött közbe.. elképesztően gyorsan telik az idő. Mikor mi ráértünk, a megrendelőnek volt más dolga, mikor pedig ő ért rá ezzel foglalkozni, akkor előbb beteg lettem, majd családi közös építkezés lassította a munkámat.

A dolog lényege, ránk nézve részben szomorú következménye, hogy több havi csúszás után már nem volt képem pénzt kérni a honlapért, viszont sem félbehagyni nem akartam a munkát, sem cserben hagyni a megrendelőt, ezért a megkezdett honlapkészítést be kellett / be akartam fejezni.

Újragondoltam az egészet és hirtelen rájöttem, hogy mennyire hülye vagyok, hogy hetekig kerestem a tökéletes lejátszóprogramot, amikor elég lett volna egy sima katalógust átalakítani a célnak megfelelően. Újabb több napi fölösleges próbálkozás/bővítménytesztelés helyett kb. 30 perc alatt kitaláltam és kiviteleztem a működő alrendszert, amit már csak formázni és javítgatni kellett.

Tanulság 1: ami nem megy, nem kell erőltetni
Tanulság 2: amelyik honlap nincs kész 2 héten belül, azt nem szabad tovább folytatni, mert sokadjára az e,ber már unottan kezd hozzá és csak ugyanazokat a fölös köröket futja eredménytelenül..

Remélem, ez volt az utolsó eset, hogy a honlap elkészítési idejével ilyen nagy csalódást okoztunk!

 

 

Tovább a kategóriában: « Bőrpénztárca webáruház InnoXS »
2013 | Minden jog fenntartva!