Blog

Blog (4)

Ennek a blognak is a honlapkészítés, a keresőoptimalizálás, az online marketing a fő témája, de sokkal több személyes hangvételű írás / megjegyzés is lesz benne, mint az oldal más részein. A várható kritikák sajnos megtörtént eseteken alapulnak, de remélem, senkit nem bántok meg - csak azt szeretném, hogy mások tanuljanak ezekből az esetekből.

Az utóbb hetekben szinte teljesen eltűntem, csak nagyon kevés e-mailt írtam és telefonon sem voltam elérhető - ezért elnézést kérek utólag is. Ez a bejegyzés inkább magánjellegű lesz, mégis egy fontos üzletpolitikai változás első lépését is magában foglalja.

A legutóbbi "privát" blogbejegyzésben arról beszéltem, melyik az a kettő leggyakoribb panasz (élménybeszámoló), amint a honlapkészítés megkezdése előtt vagy közben hallok olyanoktól, akik már egyszer rosszul választottak szakembert.

Most azt a korábbi cikket szeretném kiegészíteni 3 másikkal, ezért indul a sorszám is a hármassal.

  • 3. A honlapkészítő kihasználja a másik fél hozzá nem értését.
  • 4. A honlapkészítő saját nevére veszi a domaint/tárhelyet.
  • 5. A szakember mégsem szakember, csak lelkes amatőr.

Az elmúlt években sok esetben szemsültem azzal, hogy sokan visszaélnek a helyzetükkel vagy tudásukkal a honlap elkészítése során. A visszaélések egy része szándékos, máskor a hibás fél is a saját körülményeinek az áldozata, egyszerűen túlvállalja magát.

  • 1. Nincs készen időben a honlap (és akár már az előleget is felvette).
  • 2. Nem azt kapja a tulajdonos, amit várt vagy kért.

A gyakorlati szempontból viszont az eredmény ugyaz: a megrendelőt anyagi kár éri. Ha nem szeretne így járni, olvassa tovább a blogbejegyzést...

Már nagyon sokszor akartam nyitni egy blogot itt, ami a témához kapcsolódik és más oldaláról közelíti meg ezt a szakmát, mint hogy "ezt kérem - rendben, tessék, ennyibe kerül". Az a baj, hogy sok vállalkozó maga sem tudja, mire van szüksége, ha fel akarja építeni az online marketingjét, így a sok próbálkozás többsége vagy kifullad vagy totális kudarc lesz.

Ebben a pillanatban 13.176 db domain van a magyar rendszerben, amit nem hosszabbított meg a tulajdonosa jan. 19 és márc. 20 között. Durván számolva napi 220 domain, honlap szűnik meg, mert érte meg üzemeltetni!

Célom, hogy mi a ügyfeleink soha ne járjanak így...

2013 | Minden jog fenntartva!